Kemoterapija

Razvpitemu O.J. Simpson naj bi diagnosticirali raka na prostati

R.T.
9. 2. 2024, 21.32
Posodobljeno: 9. 2. 2024, 21.35
Deli članek:

76-letnega nekdanjega zvezdnika ameriškega nogometa, filmskega igralca in domnevnega morilca svoje nekdanje soproge naj bi v bolnišnici v Las Vegasu zdravili s kemoterapijo.

Profimedia
O.J. Simpson

Da so Simpsonu diagnosticirali raka na prostati, je prva poročala televizijska postaja WPLG Local 10. Že prej so drugi ameriški mediji poročali, da se Simpson v zadnjih tednih nahaja v Las Vegasu in da je videti šibkeka zdravja. Pojavila so se poročila, da je končal v tamkajšnjem hospicu, kar je sam zanikal. »Hospic? Hospic? Vi govorite o hospicu?« je zapisal ob objavi fotografije, na kateri sedi za volanom svojega avtomobila, in dodal, da je v Las Vegas prispel zaradi Super Bowla.

Profimedia
O.J. Simpson

Simpson se je na naslovnice svetovnih medijev zavihtel v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je potekalo odmevno sojenje zaradi umora njegove nekdanje žene Nicole Brown in njenega prijatelja Ronalda Goldmana. Kljub številnim dokazom, ki so pričali o njegovi krivdi, je bil na presenečenje mnogih na sodišču oproščen. Čeprav ga je kazensko sodišče oprostilo krivde, pa je Simpson pozneje po tožbi družin Brown in Goldman izgubil na civilnem sodišču. Leta 2008 so ga zaradi oboroženega ropa obsodili na 33 let zapora, a so ga po devetih letih zaporne kazni pogojno izpustili.