Michigan

Družini amišev pred nakupovalnim središčem ukradli konja in kočijo

S.Š.
25. 1. 2024, 11.07
Posodobljeno: 25. 1. 2024, 11.21
Deli članek:

Medtem ko družina nakupovala, se je z njihovo kočijo in konjem v motel odpravila 31-letnica.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V soboto, okoli 17. ure, se je družina amišev v ZDA odpravila v trgovino s konjem in kočijo. Ko so se vrnili iz trgovskega centra, so opazili, da na parkirišču ni več njihovega prevoza. "Žrtve so odšle po nakupih, ko pa so se vrnili, so opazili, da na parkirišču manjkata konj in kočija," so zapisali v policijskem zapisniku. "Voznik tovornjaka, ki je bil v času kraje parkiran na parkirišču, je videl, da je ženska ukradla kočijo... šlo je za žensko, s katero je imela policija težave že isti dan v jutranjih urah."  Zakaj je policija že obravnavala osumljenko ni znano.

Oblasti so še istega večera našle ukradenega konja in kočijo ter v bližnjem motelu aretirale 31-letno osumljenko. Zaradi obtožb tatvine so žensko pridržali v okrožnem zaporu St. Joseph, tam pa čaka na obtožnico. "Konj je bil nepoškodovan, družini pa so ga vrnili skupaj s kočijo," so sporočili policisti.

Amiši so etno-verska skupina, znana po svojih preprostih, staromodnih oblačilih in po tem, da se odrekajo najsodobnejši tehnologiji – vključno z avtomobili in internetom.