Pretres na Otoku

Velika tragedija: Dvoletni deček ob mrtvem očetu umrl od izstradanosti

R.T.
19. 1. 2024, 08.08
Posodobljeno: 19. 1. 2024, 08.08
Deli članek:

Iz Združenega kraljestva poročajo o nadvse tragični zgodbi, v središču katere se je znašel komaj dvoletni deček. Ta je zaradi izstradanosti umrl ob svojem mrtvem očetu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tragedija se je odvila v Skegnessu, obmorskem mestecu na vzhodu Združenega kraljestva, vse okoliščine pa še vedno niso znane. Odgovornost za grozljiv dogodek se bo iskala tudi pri pristojnih službah. Ker je bila družina socialnim službam znana, se poraja veliko vprašanj, zakaj ni nihče pravočasno ukrepal, pri čemer očitki letijo predvsem na policijo. Kaj se je sploh zgodilo?

Kot poročajo britanski mediji, celoten primer že preiskuje neodvisna policijska enota IOPC, ki je bila ustanovljena za namene preiskav morebitnega spornega ravnanje policistov. Na vrata doma, kjer sta živela 60-letni oče in njegov dvoletni sin, naj bi že na začetku leta, in sicer prvič 2. in drugič 4. januarja, potrkala socialna delavka. Ker ni bilo nobenega odziva, je zadevo obakrat prijavila policiji, a ta ni ukrepala. 9. januarja se je tja odpravila še tretjič. Ko oče znova ni odprl, ji je vrata vendarle odprla lastnica hiše, v kateri je oče bival kot podnajemnik. V notranjosti je nato naletela na grozljiv prizor, na trupli očeta in njegovega sina Bronsona. Izkazalo seje, da je oče pred časom umrl zaradi zastoja srca. Ker ni bilo nikogar, ki bi skrbel za sina, je umrl tudi on.

»Treba je izvesti neodvisno preiskavo, da preverimo odziv policije,« je glede tragedije poudaril vodja regionalnega urada IOPC Derrick Campbell, ki je okoliščine smrti očeta in sina označil za »šokantne.«