Italija

Zaročenca sedla vsak na svoje letalo in še isti dan oba strmoglavila

S.Š.
21. 12. 2023, 12.22
Posodobljeno: 21. 12. 2023, 12.26
Deli članek:

V Italiji poročajo o dveh letalskih nesrečah.

GMP Salford
V nesrečah ni bil poškodovan nihče.

30-letni Stefano Pirilli in njegova 22-letna zaročenka Antonietta Demasi sta preživela dve ločeni letalski nesreči, ki sta se zgodili na isti dan, v času strmoglavljenja pa sta bili njuni letali oddaljeni le 40 kilometrov.

Megla in tema

Zaročenca sta bila v nedeljo dogovorjena za kosilo s prijatelji v bližini Torina, tja pa sta odpotovala vsak s svojim zasebnim letalom.

»Megla se je začela dvigovati, nato pa je nenadoma padla noč. Odločili smo se, da poskusimo pristati v Busanu. Poklical sem Antonietto ter ji povedal, naj pilotu naroči, da naj poskusijo čimprej pristati na letališču blizu San Gillia. Ko smo se odpravili proti pristajalni stezi, smo bili oviti v meglo in temo in vedeli smo, da so naokoli električni kabli, a preden smo se lahko odzvali, smo treščili na tla,« je dogajanje za italijanske medije povzel Pirilli.

Obe letali sta strmoglavili ob pristanku, na srečo pa niti Antonietta niti Stefano nista utrpela hujših poškodb.

GMP Salford
Po trčenju so gasilci prihiteli na mesti dogodka.

Prvič na letalu

»To je bila Antoniettina prva izkušnja z letenjem in zelo mi je žal za to, kar se je zgodilo. Dan se je tako dobro začel, končal pa se je tako, da sva oba strmoglavila v različnih letalih,« je za MailOnline povedal Stefano.

Po trčenju so gasilci prihiteli na mesti dogodka in ju rešili. Oba partnerja, kot tudi njuna pilota, Paolo Rotondo in Nicola Fiscarelli, so bili odpeljani v bolnišnico na preventivni pregled.