Ugriznil jo je v nogo

Napad morskega psa med sprehodom po plaži: »Voda je segala komaj do kolen!«

S.Š.
21. 12. 2023, 10.32
Posodobljeno: 21. 12. 2023, 10.51
Deli članek:

Na Novi Zelandiji poročajo o napadu morskega psa.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V ponedeljek okoli 2. ure zjutraj po lokalnem času je žensko ugriznil morski pes, medtem ko se je "sprehajala po vodi, ki ji je segala komaj do kolen," v ustju reke Riverton na Novi Zelandiji, je v izjavi na Facebooku zapisala policija. 21-letnica je v napadu utrpela hujše poškodbe, policisti pa so sporočili, da ni več v življenjski nevarnosti.

"Dekle je utrpelo hudo raztrganino na nogi, ki je zahtevala takojšnje posredovanje nujne službe," so še dodali.

Čaka jo dolgo okrevanje

Žrtvina mati je za New Zealand Herald povedala, da je njena hčerka še vedno na oddelku za intenzivno nego in da je po operaciji dobro, vendar je pred njo še dolgo okrevanje.

"Je zelo močna mladenka in vem, da bo prestala to. Okrevanje bo počasno; a čez čas bo v redu," je dejala.

Agresivna vrsta

Po podatkih novozelandskega Nacionalnega inštituta za raziskave voda in atmosfere, naj bi šlo za sedemoškržnega morskega psa, ki je aktiven predvsem ponoči.

"Ta morski pes je lahko agresiven, ko ga izzovejo, preživi pa lahko tudi v zgolj metru vode," ugotavljajo. Dr. Malcolm Francis, glavni znanstvenik na inštitutu je dodal še, da je odprta čeljust tega morskega psa videti kot "rok žage".

Prvi napad

Predsednik obalne straže Rivertona Ross McKenzie je za RNZ povedal, da ga je napad presenetil. "Kolikor vem, je to prvi tovrstni napad morskega psa v okolici Rivertona," je McKenzie povedala za revijo. "Tukaj živim približno 20 let in prvič sem slišala za takšen napad."

Kljub temu, da je bil McKenzie presenečen nad novico o napadu, je za RNZ povedal, da lokalni ribiči pogosto vidijo in lovijo morske pse v Rivertonu, zlasti zvečer.