Zbil delavce

Groza pri Postojni, vlak povozil šest oseb, dve sta umrli

R.T.
21. 12. 2023, 10.05
Posodobljeno: 21. 12. 2023, 13.04
Deli članek:

V Postojni je danes malo po 9. uri potniški vlak zbil skupino delavcev, pri čemer sta dve osebi umrli.

Bobo
Železniška nesreča pri Postojni.

Da je v Postojni danes prišlo do tragedije, so potrdili na PU Koper. Umrli sta dve osebi, še štiri pa so huje poškodovane. Na kraju že posredujejo reševalne službe.

Nesreča se je zgodila na železniški progi med železniško postajo Postojna in Prestranek, in sicer pri starem prehodu Rakitnik. Vlak je trčil v skupino delavcev Slovenskih železnic, ki so na tirih izvajali vzdrževalna dela, kar so potrdili tudi na Slovenskih železnicah. Po njihovih navedbah je nujna vzdrževalna dela na progi izvajala skupina devetih delavcev. Železniška proga bo do nadaljnjega zaprta, za potnike je organiziran nadomestni avtobusni prevoz, so še navedli.

Vzrok za nesrečo še ni znan, po informacijah portala N1 pa naj bi nesreči botroval človeški faktor. Ugotavljali naj bi sicer še, ali na progi ne bi smeli biti delavci ali vlak, a naj bi po poročanju portala prve ugotovitve kazale na drugo možnost.

O današnji tragediji na železniški progi sta na novinarski konferenci spregovorila generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes in direktor SŽ Infrastruktura Matjaž Kranjc.