Obtožbe

Zaradi škandala voščeni kip Gérarda Depardieuja umaknili iz muzeja

S.Š.
21. 12. 2023, 10.06
Posodobljeno: 21. 12. 2023, 10.09
Deli članek:

Osramočeni francoski igralec Gérard Depardieu se je pridružil Vladimirju Putinu in Donaldu Trumpu kot zvezdnikom, katerih voščene lutke so dali odstraniti iz slovitega francoskega muzeja Musée Grevin.

instagram
Gerard Depardieu

Gérard Depardieu je leta 1981 v muzeju Grévin v Parizu, kjer je razstavljenih 250 kipov znanih osebnosti, javnosti slovesno predstavil svojega voščenega dvojnika.

Voščeni kip francoskega igralca so zdaj odstranili iz muzeja ter dejali, da je bila odločitev o odstranitvi kipa iz voščene dvorane slavnih sprejeta "kot odgovor na negativne odzive obiskovalcev."

Obtožen posilstva

Depardieuja namreč od leta 2020 preiskujejo zaradi obtožb posilstva, medtem pa sam vse obtožbe zanika. Spolnega nadlegovanja je igralca obtožilo kar 13 žensk.

Prav tako je igralec javnost razburil z nedavno oddajo na kanalu France 2, v kateri so predvajali posnetek, na katerem 74-letni igralec izreče vrsto seksističnih in žaljivih pripomb o ženskah.

"Lov brez primere"

Igralka Julie Depardieu, njegova hči, je na CNewsu branila svojega očeta in dejala da gre trenutno za "lov brez primere" proti človeku, "ki ima svobodo govora" v svetu, kjer si "nihče ne upa več govoriti," je dejala in dodala, da je njen oče zapustil Francijo in božiča ne bo preživel s svojo družino.