Kriptično sporočilo

Ruske oblasti pojasnile, kje je Navalni

J.V.
15. 12. 2023, 11.45
Posodobljeno: 15. 12. 2023, 12.25
Deli članek:

Iz kaznilnice v regiji Vladimir je bil ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni menda premeščen v kaznilnico izven regije Vladimir.

Profimedia
V zadnjih dneh so se namreč nizala vprašanja, kam je Navalni, ki prestaja 19-letno kazen, izginil, potem ko se preko video klica ni pojavil na sodišču 7. in 11. decembra.

V današnjem nadaljevanju sojenja ruskemu opozicijskemu voditelju Alekseju Navalnemu so prebrali dokument zvezne službe za prestajanje kazni zapora, iz katerega izhaja, da je bil  iz kazenske kolonije št. 6 v regiji Vladimir premeščen v kaznilnico "izven regije Vladimir", in sicer na podlagi sodbe moskovskega sodišča, ki je začela veljati 4. avgusta letos, poroča Sota.vision. Današnja obravnava je bila preklicana in se bo nadaljevala 18. decembra.

V zadnjih dneh so se namreč nizala vprašanja, kam je Navalni, ki prestaja 19-letno kazen, izginil, potem ko se preko video klica ni pojavil na sodišču 7. in 11. decembra, odvetniki pa niso imeli kontakta z njim že od 6. decembra. 12. decembra je Telegram kanal Baza poročal, da so ga premestili v Moskvo zaradi nove kazenske zadeve v zvezi z vandalizmom. Sodelavci Navalnega so preverili večino moskovskih centrov za pridržanje, vendar politika niso našli.