Žaloval je kot pes

Nekdanji Schumaherjev menedžer: »Nimam več nobenega upanja«

R.T.
14. 12. 2023, 21.53
Posodobljeno: 15. 12. 2023, 08.04
Deli članek:

Willi Weber nima več upanja, da bo še kdaj v življenju videl svojega nekdanjega varovanca.

Profimedia
Michael Schumacher leta 2001.

Willi Weber, nekdanji menedžer sedemkratnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja, je deset let po dirkačevi tragični smučarski nesreči, v kateri je utrpel hude poškodbe glave, glede Šumijevega zdravstvenega dejal: »Na žalost nimam več nobenega upanja.« Besede najverjetneje nikogar več ne presenečajo, a je v tem desetletju, odkar je Šumi zaradi nesreče izginil izpred oči javnosti, le malokdo iz njegovega kroga tako neposredno spregovoril o njegovem zdravstvenem stanju. Bila so to plodna tla za raznorazne govorice in ugibanja.

Danes 81-letni Weber je bil Schumacherjev menedžer med letoma 1988 in 2010, torej kar dve desetletji. »Po nesreči sem žaloval kot pes,« je dejal in dodal, da ga je močno udarilo tudi dejstvo, da Schumacherjeva soproga Corinna pozneje do ponesrečenega dirkača ni spustila nikogar. Weber po desetih letih »brez kakršnih koli pozitivnih novic« ne verjame več, da bo svojega varovanca še kdaj videl.

Schumacher je tistega usodnega dne, ko je ob padcu na smučišču trčil v skalo, utrpel hude poškodbe možganov. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico v Grenoblu, kjer so ga operirali. Njegovo življenje je viselo na nitki, zdravniki pa so naslednji dan razkrili, da je utrpel hude možganske poškodbe. Potrebna je bila še ena operacija, priljubljeni Šumi pa je pristal v umetni komi. Junija 2014 je nato odjeknila vest, da so ga zbudili iz umetne kome, od takrat je o njegovem zdravstvenem stanju znano le malo ali celo nič.