Brez dlake na jeziku

Resnica o Schumacherju? "Ves čas ga videvam. Kdor trdi, da nekaj ve, ne ve ničesar"

R.T.
4. 4. 2023, 12.24
Posodobljeno: 4. 4. 2023, 12.28
Deli članek:

"Prosim vas, pustimo ga pri miru. Spoštujmo želje po zasebnosti njegove žene Corinne in otrok, čeprav vemo, kakšne posledice je imela nesreča."

Profimedia
Michael Schumacher

Jean Todt, verjetno najboljši prijatelj Michaela Schumacherja in njegov bivši šef v moštvu Ferrarija, je v pogovoru za Corriere della Sera zavrnil številne govorice, ki krožijo o njegovem zdravstvenem stanju.

54-letnik je od nesreče leta 2013, ki se mu je pripetila med smučanjem, skrit pred očmi javnostmi. Kar pusti ogromno prostora za ugibanje.

Tako je pred kratkim Schumacherjev dobri prijatelj Eddie Jordan, ki mu je omogočil preboj v sam vrh Formule 1, izjavil, da Corinna Schumacher po skoraj desetih letih še vedno ne more na zabavo, kosilo in izlet, ker da je kot zapornica, saj se hočejo vsi pogovarjati o njenem možu. Dejal je tudi, da je težko tudi za Schumacherjevega sina Micka, ki bi bil verjetno še boljši voznik, če ne bi bil pod pritiskom zaradi svojega očeta.

Takšno razkrivanje podrobnosti Todtu, ki ima dostop do Schumacherja v njegovem domu na obali Ženevskega jezera, kjer ga po lastnih besedah obišče dvakrat na mesec, očitno ni bilo pogodu.

"Prosim vas, pustimo ga pri miru. Spoštujmo želje po zasebnosti njegove žene Corinne in otrok, čeprav vemo, kakšne posledice je imela nesreča. Kdor pa javno trdi, da nekaj ve, ne ve ničesar. Ves ta čas ga videvam. Njegova družina je moja družina," je dejal 77-letni Francoz, ki je s Schumacherjem v moštvu v obdobju od 2000 do 2004 osvojil pet zaporednih naslovov prvaka Formule 1.

Todt je v preteklosti razkril, da med obiski Schumacherja gleda stare dirke Formule 1, nikoli pa ni povedal, kakšno je njegovo zdravstveno stanje.