Boleče

Schumacherja razglasili za mrtvega

R.T.
18. 2. 2023, 08.44
Posodobljeno: 18. 2. 2023, 08.53
Deli članek:

Pisalo se je leto 2013, ko se je svet za trenutek zaustavil. Odjeknila je namreč vest, da se je za priljubljenega Schumija spremenilo vse.

Profimedia
Mick Schumacher se je podal po očetovih stopinjah.

Netflix, ki živi od predvajanja vsebin na spletu, je pripravil dokumentarno serijo, v kateri je sin legendarnega nemškega dirkača Michaela Schumacherja označen za »hodečega mrtveca«.

Primerno ali ne?

Ustvarjalci najbolj nedavne sezone dokumentarne serije Formula 1: Drive to Survive, ki bo na voljo prihodnji teden, so zaradi epizode, ki se osredotoča na Micka Schumacherja, deležni nejevolje uporabnikov spleta.

V enem prizoru namreč Gene Haas, lastnik moštva Haas F1 Team, nemškega dirkača v telefonskem pogovoru z menedžerjem ekipe Güntherjem Steinerjem označi za »hodečega mrtveca«. Ameriški poslovnež je v mislih imel 23-letnikovo predstavo na Veliki nagradi Monaka leta 2022, na kateri je v 27. krogu izgubil nadzor nad svojim dirkalnikom.

Vendar pa je očitno precej takih, ki se jim zdi vključitev komentarja v dokumentarec spričo očetove hude smučarske nesreče neprimerna. V nos jim gre tudi, da je naslov epizode Kakršen oče, tak tudi sin?.

Poškodba možganov?

Mickovega očeta so šest mesecev po tistem, ko je decembra 2013 med smučanjem v francoskih Alpah utrpel katastrofalno poškodbo možganov, čeprav je nosil zaščitno čelado, dali v umetno komo. Nezgoda se je zgodila, ko se je podal s proge. Z njim je bil tudi takrat 14-letni Mick.

Od takrat je Schumacherjevo zdravstveno stanje velika skrivnost, o kateri lahko le ugibamo.