Filmski pobeg

Večerna drama na ulicah Dunaja

M.G.
9. 12. 2023, 21.19
Posodobljeno: 9. 12. 2023, 21.21
Deli članek:

V petek zvečer se je na ulicah Dunaja dogajal prizor kot v akcijskih filmih. 34-letni voznik Jaguarja je bežal pred policijo in pri tem huje poškodoval več ljudi in avtomobilov.

LPD Wien
Tako je na koncu obtičal avto "norega" voznika. Potem je skušal pobegniti še peš.

Vse se je začelo nedolžno. Policisti so včeraj ob 20.30 ob redni kontroli prometa na cesti Gaudenzdorfer Gurtlu želeli ustaviti 34-letnega voznika Jaguarja. Le ta se na policijske ukaze ni niti malo zmenil, še več, pritisnil je na plin in odbrzel dalje, policista pa za njim.

Ponovno so ga skušali ustaviti, ko je zaradi gneče na križišču zapeljal na bankino. Ker ni videl druge možnosti za pobeg je agresivno zapeljal proti policistoma, ki sta ga lovila in sta že izstopila iz avta in le panterski skok v stran je rešil enega policista, da je ni huje skupil.

Ubežnik je nato nadaljeval svojo pot proti Matzleinsdorfer Platzu, kjer je povzročil prvo hujšo nesrečo. Pri divji vožnji ni upošteval semaforjev in je zapeljal čez rdečo ter trčil v 46-letnega kolesarja, ki je pravilno prečkal križišče in ga pri tem hudo poškodoval. Policisti, ki so objestnežu sledili, so kolesarju nudili prvo pomoč in poklicali reševalno službo, ki je morala kolesarja odpeljati v bolnišnico.

Divjemu vozniku pa še vedno ni bilo dovolj in je navkljub povzročeni nesreči nadaljeval z begom proti železniški postaji. Na poti do tja je povzročil še več nesreč, najprej je zapeljal na nasprotni pas ceste in tam poškodoval 34-letnika in njegov avto, kasneje pa je trčil še v eno nasproti vozeče vozilo, v katerem so bile štiri osebe - ena potnica iz tega vozila se je lažje, druga pa težja poškodovala.

Avto divjaka se je ob zadnjem trku dokončno ustavil, a tukaj se drama še ni končala. 34-letnik se še vedno ni želel predati, videl je možnost, da pobegne peš in to je tudi storil, vendar je očitno precenil svoje tekaške sposobnosti, saj so ga policisti po krajšem zasledovanju le ujeli.

Po podatkih avstrijskega časopisa Kronen Zeitung bi naj bil moški pod vplivom drog. Zanimivo pa, da je njegov sopotnik uspel pobegniti in ga še vedno iščejo.