15.399 evrov za vodo

Onesvestila se je ob pogledu na račun

M.G.
9. 12. 2023, 18.21
Posodobljeno: 9. 12. 2023, 18.22
Deli članek:

Neka italijanska upokojenka je prijela napačen račun za porabo vode; ob pogledu nanj se je onesvestila; bila je napaka.

Profimedia
(slika je simbolična)

Priletna (88 let) upokojenka iz italijanskega mesta Camporosso je ta teden nič hudega sluteča odprla račun za porabo vode in pri tem doživela neljubo presenečenje. Ob pogledu na vsoto, ki je bila zapisana na računu, se ji je zaradi astronomskega zneska, v glavi silovito zavrtelo in padla je v nezavest. Upokojenko so zaradi šoka morali odpeljati na zdravljenje na intenzivni oddelek v bolnišnico v Sanremu.

Izkazalo se je, da je ženska dobila račun za vrtoglavih 15,339 evrov. Na komunalnem podjetju v občini Camporossa sedaj iščejo krivca, saj so ji (skorajda zagotovo) napačno obračunali porabo vodo, ki je znašala kar 4186 kubičnih metrov.

Svojci nesrečne ženske so razburjeni, saj so prepričani, da je nemogoče porabiti toliko vode in kako, da lahko pride do takšne pomote. Kar je še huje, babica si je pred kratkim uredila pooblastilo za direktno bremenitev računa in je več kot polovico vsote računa bilo že nakazano iz njene bančne kartice.

Zagotovo se bo našel način, da upokojenki (preplačani) denar vrnejo, večje vprašanje pa je, ali se bo njeno zdravstveno stanje povrnilo v prvotno stanje. Svojci tudi resno razmišljajo o tožbi izdajatelju napačnega računa, saj je bilo življenje njihove sorodnice resno ogroženo.