Maribor

Nesreča na Ptujski cesti v Mariboru

M.G.
9. 12. 2023, 17.33
Posodobljeno: 9. 12. 2023, 17.35
Deli članek:

V včerajšnjem trčenju tovornega in treh osebnih vozil sta se dve osebi poškodovali, eno vozilo je po trčenju obrnilo na streho.

Dars
(slika je simbolična)

Včeraj okrog 19. ure so bili mariborski policisti obveščeni, da se je hujša prometna nesreča pripetila na Ptujski cesti v Mariboru. Gasilci Gasilske brigade Maribor so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili dve osebi, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem pri oskri dveh poškodovancev.

Kasneje so policisti ugotavljali, kako je prišlo do nesreče. Ugotovili so, da je 62-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno stran ceste in tam trčil v priklopnik tovornega vozila. Po trku je z vožnjo  nadaljeval in trčil še v drug osebni avtomobil, v katerem je sedel 54-letnik, ki se je pri tem huje poškodoval, njegov avto pa je odbilo v še en avto.

Oba huje poškodovana voznika so morali gasilci s tehničnim posegom reševati iz vozila, še posebej zahtevno je bilo reševanje povzročitelja nesreče, čigar avto je obrnilo na streho. Reševalci Nujne medicinske pomoči Maribor so ju prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.