Nova knjiga

Ste vedeli za te bizarne zahteve kralja Karla III.?

S.Č.
4. 12. 2023, 12.34
Posodobljeno: 4. 12. 2023, 14.09
Deli članek:

Lahko bi se reklo, da živi kot kralj.

Profimedia
Kralj Karel in kraljica Camilla

Bizarne zahteve britanskega kralja do uslužbencev Buckinghamske palače je pred kratkim razkril kraljevi poročevalec Omid Scobiej v novi knjigi "Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival." Kralj Karel III. je namreč zelo strikten pri pripravi mehko kuhanih jajc, katere namreč obožuje in zahteva, da se le te kuhajo točno štiri minute in nič več ali pa jih bo v enormnem besu poslal nazaj v kuhinjo.

Med drugim britanski monarh ne zavrže nobenega para čevljev saj vsakega od njih pošlje k čevljarju na obnovo. Najbolj pozoren je na vezalke, katere morajo vedno tudi zlikati, dodaja kraljevi poročevalec.

Dozirati mu morajo celo zobno pasto

Izjema niso tudi posteljne rjuhe pri potovanju, ki morajo biti popolnoma zlikane in pižama s pravim vzorcem. Vkolikor zahteve niso dodobra izpeljane, iz njega izbruhne jeza. 

Kot najbolj nenavadno zahtevo pa bi Omid uvrstil to, da mu mora eden od osebja vsak večer pred spanjem na zobno ščetko iztisniti točno en centimeter zobne paste in za to dejanje uporabiti dozirnik iz srebra.

O njegovih zahtevah se je govorilo že nekajkrat, še posebej leta 2015, ko je pikantne podrobnosti izdal njegov nekdanji butler Paul Burrell, ki dodaja, da mora biti kraljeva kad pred njegovim kopanjem do polovice napolnjena z mlačno vodo. Ker pa to seveda ni vse, je potrebno pravilno obrniti tudi čep za zamašitev kadi sicer sledijo sankcije. Bizarno ane?