Hrvaška

Mlada babica obsojena, ker je udarila vnuka, ki je tepel psa

S.Š.
1. 12. 2023, 09.38
Posodobljeno: 1. 12. 2023, 09.40
Deli članek:

52-letna Sandra je bila na sodišču v Zagrebu spoznana za krivo in obsojena, ker je svojega 8-letnega vnuka v parku udarila po obrazu, potem ko je vnuk brcnil njenega psa.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot piše v sodbi, se je vse skupaj zgodilo marca v zagrebškem parku. Deček je psa vodil na povodcu, ta pa ga je začel teči in dečka potegnil naprej, da je ta padel v blato na tleh. Deček je nato vstal in psa brcnil in udaril po gobcu.

»V tistem trenutku je babica Sandra pristopila k vnuku, da bi ga odmaknila od psa, nato pa ga je trikrat oklofutala po desnem licu. To je pri mladoletnem otroku povzročilo strah in tesnobo,« piše v sodbi.

Kazen 300 evrov

Ko sta se vrnila domov, je deček mami, Sandrini snahi, povedal, kaj se je zgodilo, ta pa je poklicala policijo. Sandra je na sodišču vse zanikala in navedla, da je hotela le odmakniti in odriniti psa, ki je zaradi brc renčal, zato se je bala, da bi dečka ugriznil.

Policisti so za Sandro zahtevali kazen 1600 evrov in prepoved približevanja njenemu vnuku, a je sodnik to zavrnil. Babico so oglobili za 300 evrov.