»Živ sem«

Skrušena družina bedela ob truplu najstniškega sina, ko jih je ta poklical po telefonu

R.T.
23. 10. 2023, 19.31
Posodobljeno: 23. 10. 2023, 19.31
Deli članek:

Družina je truplo umorjenega žrtve umora napačno identificirala. Mislil so, da je njihov sin, a so na pogrebu izvedeli za zmoto.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V mestu La Entrada v Hondurasu so 15. oktobra našli okrvavljeno truplo najstnika, ki je imel zaradi več strelnih ran na predelu glave in vratu močno iznakažen obraz. Žrtev je na podlagi opekline na rami »uspešno,« kot se je zdelo takrat, identificirala družina 17-letnega Osmana Adonayja Urbine. Prepričani so bili, da gre za njihovega sina, pred dnevi pa so ga želeli zagrebsti. Kot poročajo ameriški mediji, jih je njegova smrt močno pretresla, a so še večji šok doživeli v trenutkih, ko so pred pogrebom bedeli ob njegovi krsti. Osmanova mama Vilma Fuentes je takrat prejela videoklic nikogar drugega kot svojega domnevno mrtvega sina, Osmana.

»Tukaj sem, na meji. Živ sem. Nisem mrtev,« je Osman, ki se je tri tedne pred tem podal na dolgo pot proti ZDA, naznanil. V tistih trenutkih se je nahajal na meji med Gvatemalo in Mehiko. Družina je o presenetljivem preobratu nemudoma obvestila policijo, ki je v nadaljnji preiskavi ugotovila, da se v krsti v resnici nahaja 15-letni Jimmy Sarmiento. Kot je pojasnila Vilma, sta si najstnika zelo podobna. »Bili smo zmedeni, zmedena je bila tudi policija.«