Krvava sled

Preiskovalci: Ni dokazov, da bi v primeru umora Samanthe Woll šlo za zločin iz sovraštva

R.T.
23. 10. 2023, 17.59
Posodobljeno: 23. 10. 2023, 18.04
Deli članek:

V Detroitu v ameriški zvezni državi Michigan so se poslovili od priljubljene predsednice upravnega odbora tamkajšnje sinagoge Samanthe Woll, ki je bila v soboto zjutraj umorjena na njenem domu.

Isaac Agree Downtown Synagogue
Samantha Woll

Kot smo že poročali, so njeno truplo v jutranjih urah našli na ulici. Preiskovalci so na podlagi krvave sledi, ki je vodila do njenega doma, hitro ugotovili, kje je bil dejanski kraj zločina. Wollova je umrla zaradi več vbodnih ran, preiskava umora pa še poteka, pri čemer ni znano, ali imajo kriminalisti na očeh že kakšnega osumljenca. Ker je bila Wollova vidna predstavnica judovske skupnosti, se je glede na trenutne geopolitične razmere porajalo vprašanje, ali je za zločin iz sovraštva, a so kriminalisti, ki primer preiskujejo v sodelovanju z Zveznim preiskovalnim uradom (FBI), to možnost včeraj zvečer izključili.

Kot je pojasnil načelnik policije v Detroitu James White, niso odkrili nobenih dokazov, ki bi nakazovali, da je šlo za zločin iz sovraštva oziroma da bi bil motiv za umor antisemitizem. White je javnost pozval k potrpežljivosti ter dodal, da poteka intenzivna preiskava in da z agenti FBI ugotavljajo samo časovnico dogajanja, ki je privedlo do smrti Wollove.