Krvava sled

V Detroitu umorjena vodja tamkajšnje sinagoge

R.T.
22. 10. 2023, 07.38
Posodobljeno: 22. 10. 2023, 12.22
Deli članek:

V soboto zjutraj po lokalnem času so pred njenim domom v Detroitu našli mrtvo Samantho Woll. Umrla je zaradi vbodnih ran.

Isaac Agree Downtown Synagogue
Samantha Woll

40-letna Samantha Woll je bila predsednica upravnega odbora sinagoge Isaac Agree Downtown Detroit Synagogue v Detroitu, v preteklosti pa je bila dejavna tudi v republikanski stranki. Sodelovala je tudi v kampanji za ponovno izvolitev demokratke Dane Nessel na položaj pravosodne ministrice v ameriški zvezni državi Michigan. Wollova je bila na čelu tamkajšnje sinagoge od leta 2022, veliko pa je sodelovala tudi z drugimi judovskimi organizacijami.

Kot so včeraj pojasnili policisti, so njeno truplo našli na ulici v bližini njenega doma. Krvava sled na tleh jih je nato vodila pred njena vrata. Preiskovali domnevajo, da se je zločin zgodil v njenem domovanju. Umor se je zgodil v soboto ob približno 6.30 uri po lokalnem času (12.30 uri po srednjeevropskem času). Poteka intenzivna preiskava njenega umora, ki je pretresel ameriško javnost. Motiv za dejanje še ni znan, v preiskavi pa sodeluje tudi Zvezni preiskovalni urad (FBI).