Oleksandr Rosputko

Mladi ukrajinski nogometaš izginil v Belgiji in se "pojavil" v Rusiji

J.V.
23. 10. 2023, 18.30
Posodobljeno: 23. 10. 2023, 18.49
Deli članek:

19-letni Oleksandr Rosputko je v dresu ukrajinskega Šahtarja na tekmi v Antwepnu igral vseh 90 minut, na letališču pa se je za njim izgubila vsaka sled. Z družino je pobegnil v Rusijo.

Profimedia
19-letni Rosputko je izginil v Belgiji po tekmi Šahtarja proti Antwerpnu.

Ukrajinski nogometni klub Šahtar Doneck je sporočil, da je zaradi neizpolnjevanja obveznosti prekinil pogodbo z mladincem Oleksandrom Rosputkom, ki mu je sicer veljala do 30. junija 2024. Devetnajstletnik je namreč izginil po tekmi proti belgijskemu Antwepnu v Mladinski ligi prvakov (UEFA Youth League) 4. oktobra.

Na tekmi je Rosputko igral vseh 90 minut, na letališču v Belgiji pa se je za njim izgubila sled in se ni vkrcal na letalo s soigralci. Po poročanju ruske tiskovne agencije Regnum je mladi nogometaš s svojimi starši preko Turčije odpotoval v Rusijo. Po besedah očeta Jurija Rosputka bo sin zaprosil za rusko državljanstvo, saj da bo v Rusiji "zagotovo bolj" varen kot v Donecku.

Šahtar je imel sedež v mestu Doneck do leta 2014, ko se je zaradi izbruha spopadov med proruskimi separatisti in ukrajinskimi vladnimi silami preselil na zahod države v Lviv.