Odvisnost in nakup orožja

Se bo sin ameriškega predsednika znašel za zapahi?

S.Š.
14. 9. 2023, 21.43
Deli članek:

Hunterja Bidna so obtožili zaradi nakupa orožja

Profimedia
Hunter in Joe Biden.

Proti sinu ameriškega predsednika Joeja Bidna je bila vložena obtožnica zaradi posedovanja orožja. Hunter Biden naj bi namreč pred leti, ko se je spopadal z odvisnostjo od drog, kupil strelno orožje, pri nakupu pa navedel napačne osebne podatke ter podal lažno izjavo. Z odvisnostjo naj bi se Hunter spopadal lep čas, vse težave z rabo substanc pa je opisal tudi v svoji knjigi, ki jo je izdal leta 2021. 

Stri znanec sodišč

Kljub temu, da 53-letniku grozi do 10 let zaporne kazni, ga ta najverjetneje ne bo doletela oziroma bo bolj mila. Tožilstvo je namreč še pred sodbo sporočilo, da ni nenavadno, da so v takšnih primerih izrečene kazni precej nizke. 

Sicer pa je hunter stari znanec sodišč, saj ga preiskujejo tudi zaradi morebitnih davčnih kaznivih dejanj, očitajo pa mu tudi, da v letih 2017 in 2018 ni pravočasno plačal dohodnine.

Bo to vplivalo na volitve?

Joe Biden zadeve še ni komentiral, obstaja pa verjetnost, da bo sodni proces, v katerem se je znašel njegov sin, vplival tudi na volilno kampanjo. V ZDA bodo namreč že naslednje leto potekale predsedniške volitve, Joe Biden pa je že oznanil, da namerava ponovno kandidirati.