Izklopil telefon

Moškega prijavili kot pogrešanega, on je medtem užival na Krku

S.Š.
19. 7. 2023, 16.34
Posodobljeno: 19. 7. 2023, 16.34
Deli članek:

43-letnega moškega iz hrvaškega Bjelovara so policiji prijavili kot pogrešanega, saj je v nedeljo izginil na otoku Krk.

Profimedia
Krk mu je bil tako všeč, da se ni želel vrniti domov. (Fotografija je simbolična)

V nedeljo se je moški odpravil na organizirani izlet na Krk, vodiči pa so postali zaskrbljeni ko se ob koncu dneva ob dogovorjeni uri ni pojavil na zbirni točki ob avtobusu. 

"Dogovor je bil, da se dobimo pri avtobusu ob 19. uri. 49 ljudi je moškega čakalo do 19.15. ure, nato pa smo se odpravili nazaj domov. Voznik je namreč večkrat poudaril, da zamudnikov ne čaka,” je po dogodku povedala Ljiljana Ivanić, sindikalna pooblaščenka bjelovarske Komunale, ki je organizirala izlet.

"Ni se nam oglasil na mobitel"

Poudarila je, da bi izlet moral organizirati sindikat, a so zaradi premajhnega števila zainteresiranih enodnevni izlet organizirali drugače. Na koncu se je lahko prijavil vsak, saj je bilo prostih mest na avtobusu kar nekaj.

"Tomislav se je sam prijavil kot uslužbenec Komunale. Žal mi je, da se je vse tako izšlo. Vsekakor pa smo veseli, da so ga našli živega in zdravega," je dejala Ivanićeva. 

Lokalni mediji so kasneje kontaktirali tudi “pogrešanega”, ta pa je dejal, da mu je bil Krk izjemno všeč in je želel tam ostati dalj časa. Prav to je bil tudi glavni razlog za to, da se ni vrnil na avtobus.

"Večkrat smo ga poskušali poklicati na mobilni telefon, a se ni javljal. Po nekaj neodgovorjenih klicih je mobini telefon izklopil. Nato smo se odpeljali domov,” je dejal eden izmed potnikov.

Moški se je po nenavadni prigodi odpravil še na večdnevni dopust, ni pa znano, če ga preživlja na Krku.