Mirno je spala, nato pa...

Nenavadna nesreča: Spala je na počivališču, nato jo je povozil tovornjak

S.Š.
19. 7. 2023, 15.19
Posodobljeno: 19. 7. 2023, 15.25
Deli članek:

Sinoči okoli 2.50 ure se je na počivališču avtoceste A3 pri Slavonskem Brodu zgodila nenavadna prometna nesreča.

Profimedia
47-letnica je utrpela zlomljeno nogi in poškodbo kolka.

V nesreči je bila huje poškodovana 47-letna državljanka Turčije. Vanjo je s tovornim vozilom s priklopom trčil 35-letni državljan Hrvaške. “V prometni nesreči je bila huje poškodovana 47-letna ženska, ki so jo odpdljali v bolnišnico v Slavonskem Brodu,” so sporočili hrvaški policisti.

Spala na tleh

Tovornjak je Turkinjo povozil medtem, ko je ta spala na cesti v bližini bencinskega servisa. Voznik tovornjaka je sprva naj ne bi opazil. Po nesreči je sicer dejal, da je v zadnjem trenutku zagledal “nekaj nenavadnega” na cestišču, nikoli pa ni pomislil na to, da bi na tleh lahko ležala oseba: “Bilo je temno, mislil sem da je nekdo na cesto odvrgel torbo”.

Na srečo je vozilo žensko oplazilo samo z zadnjim kolesom prikolice.

Brez hujših poškodb

Iz bolnišnice so sporočili, da ima 47-letnica zlomljeno nogo, poškodovan pa naj bi imela tudi kolk. Iz bolnišnice jo bodo izpustili v naslednjih nekaj dneh. 

Policisti so zoper 35-letnika zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče podali kazensko ovadbo na občinsko državno odvetništvo v Slavonskem Brodu, 47-letnico pa so oglobili zaradi prekrška zakona o varnosti cestnega prometa.