Aljaska

Niso še našli trupla, a so na posnetku videli njegovo smrt

R.T.
19. 7. 2023, 14.14
Posodobljeno: 19. 7. 2023, 14.18
Deli članek:

Na Aljaski iščejo truplo 43-letnega moškega, za katerega vedo, da je utonil na ledeniškem jezeru.

Profimedia
Ledeniško jezero Mendenhall

Policija na Aljaski prečesava ledeniško jezero Mendenhall. Tam iščejo truplo Paula Rodrigueza Jr., 43-letnika iz mesta Juneau na jugu te ameriške zvezne države, poroča tiskovna agencija AP.

Rodriguez je domnevno izginil 11. julija, in sicer nekje na območju naravnega parka pri ledeniku Mendenhall. Njegov sostanovalec ga je nazadnje videl dan pred tem, Rodriguez pa je 11. julija na Facebooku objavil tudi fotografijo z obale jezera Mendenhall, na kateri je viden njegov kajak. A vse to je postalo jasno pozneje. Na območju so namreč to nedeljo našli njegovo zapuščeno vozilo, ki je bilo po navedbah čuvajev parka tam parkirano od 11. julija. Obenem so policisti izvedeli, da je bil na jezeru že 11. julija najden zapuščen kajak. Tako so sestavili zgodbo in začeli z iskalno akcijo.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik policije Tim DeSpain, so na obali jezera našli tudi čelado z nameščeno športno kamero GoPro. V roke so jo prejeli v ponedeljek in hitro ugotovili, da Rodriguezu. Še več, ujela je njegove zadnje trenutke. Tistega usodnega dne 11. julija je bila prižgana, na posnetku pa je vidno, kako se je Rodriguez s kajakom prevrnil in končal pod vodo. Kot je pojasnil DeSpain, se je glede na posnetek kajak »prevrnil zaradi močnega toka iz ledenika.«

Domnevno pokojni Rodriguez je bil po besedah njegovega sina Jadena »dobrosrčen« moški, ki je užival v naravi, predvsem v ribarjenju, supanju in deskanju na snegu. Bil je tudi dober fotograf. »Bil je dober človek,« je zaključil.