Premamil ga je denar

Po smrti prijateljice je njeno truplo spravil v skrinjo

R.T.
7. 7. 2023, 09.03
Posodobljeno: 7. 7. 2023, 09.09
Deli članek:

Švedsko tožilstvo je podalo kazensko ovadbo zaradi prevare in ponarejanja listn zoper 55-letnika. Na njegovem domu so v zamrzovalni skrinji našli žensko truplo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Ko so policisti 16. marca na pozive socialne službe pobrskali po stanovaju 55-letnega Šveda iz mesteca Arjang, so v zamrzovalni skrinji odkrili truplo ženske. Izkazalo se je, da gre za njegovo prijateljico, Norvežanko, s katero sta živela skupaj v njegovem stanovanju. Možak je njene sorodnike in prijatelje tedne in mesece prepričeval, da je še živa, le da se počuti nekoliko slabše in zato je ni na spregled. V resnici pa je umrla, on pa je njeno telo strpal v skrinjo in v naslednjih mesecih prejemal njeno pokojnino, porabil pa je tudi velik del njenih prihrankov. Policija ocenjuje, da je s prevaro prišel do približno 110.000 evrov.

Policija je najprej sumila, da je bila ženska ubita, zdaj pa so ugotovili, da ni umrla nasilne smrti. Domnevajo, da je imel osumljeni pri prenosu trupla v skrinjo pomagače. Je pa sicer skrinjo še naprej normalno uporabljal, v njej je imel shranjena druga živila, ob katerih je počivalo truplo prijateljice. »Sorodnike pokojne je vest zagotovo pretresla. Ker je moški vsakodnevno odpiral skrinjo in s tem posegal v posmrtni počitek pokojnice, to predstavlja dodatno oteževalno okoliščino,« je sporočila švedska tožilka Linda Karlsson.