Festival Ultra

Od ekstazija do kokaina: optimistična preprodajalca z drogami na letalo

S.Š.
7. 7. 2023, 08.30
Posodobljeno: 7. 7. 2023, 10.44
Deli članek:

Danes se je v Splitu začel glasbeni festival Ultra, že v dneh pred festivalom pa so imeli hrvaški policisti polne roke dela.

Profimedia
Na glasbenem festivalu v Splitu praktično vsako leto aretirajo vsaj enega preprodajalca.

Medtem ko so te dni mnogi v kovčke pakirali oblačila, sta dva Britanca v manjše vrečkice iz polivinila pakirala drogo. Vsako leto se sicer na festivalu najdejo »pogumni optimisti«, ki tam poskušajo preprodajati drogo, po navadi pa se zgodba zanje ne konča dobro. Tako bo očitno tudi letos.

Na splitskem letališču Resnik so včeraj aretirali dva Britanca. V Split sta priletela iz angleškega Birminghama, ob pregledu njune prtljage pa so policisti zasegli več gramov drog.

Pri 29-letniku so našli in zasegli 6,8 grama kokaina ter 13,10 grama ketamina, pri 35-letniku pa 23,8 grama kokaina, 15,2 grama MDMA, 100 tablet ekstazija ter 14,8 grama halucinogenih gob, pakiranih v 30 kapsul.

Policisti Policijske uprave Split so zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prekupčevanja s prepovedanimi drogami tako začeli s kriminalistično preiskavo. Angleža se bosta morala zdaj zagovarjati pred sodnikom.

Cvetijo tudi posli domačih preprodajalcev

Na isti dan je bila aretirana tudi domača preprodajalka. Policisti Policijske postaje Solin so v mestu izvedli preiskavo stanovanja, v katerem živi 33-letnica. Zasegli so 228,34 gramov amfetaminov ter 20,44 gramov marihuane. Policisti sumijo, da je želela 33-letnica nedovoljene substance prodati na festivalu. Sledi vložitev kazenske ovadbe.