Švica

Jezero ga je šele zdaj izpustilo iz svojih globin

A.Z.
29. 6. 2023, 10.26
Posodobljeno: 29. 6. 2023, 10.48
Deli članek:

Zaradi upada gladine jezera Maggiore, del ga je v Italiji, del pa v Švici, je sprehajalec pred nekaj meseci naletel na najdbo, ki bi lahko pojasnila dogodke iz leta 2004. Zdaj so pojasnili, za koga gre.

Profimedia
Locarno v Švici, Laggo Maggiore.

Zaradi sprememb v vodni gladini, sever Italije se na bori s hudo sušo, ki jo občasno prekine premočno deževje, so že aprila naleteli na ostanke trupla. Kot vse kaže, gre za moškega, ki so ga pogrešali že od leta 2004.

Oblasti švicarskega kantona Ticcino so objavile, da so »po tehnični, znanstveni in medicinski analizi ugotovili, da gre za 11. decembra 2004 izginulega Švicarja iz Locarna«.

Preostanke takrat 42-letnega domačina so našli na področju kraja Bolle di Magadino na nasprotnem bregu jezera in sicer na področju, kjer so malo pred tem urejali breg, ki je običajno pod gladino jezera. Moškega so lahko identificirali na osnovi preostalih kosti in oblačil. Vzroka smrti pa zaenkrat še niso mogli določiti.  

»Ta primer je pokazal, kako pomembno je, da ob času, ko oseba izgine, policija dobi čim več natančnih podatkov in podrobnosti, da imamo lahko vse v našem arhivu in to nam zelo olajša morebitno kasnejšo identifikacijo,« so povedali pri policiji.