Adam Delimhanov

Kadirov izgubil svojo desno roko, Ukrajince prosi za pomoč

J.V.
14. 6. 2023, 13.05
Posodobljeno: 14. 6. 2023, 13.26
Deli članek:

Čečenski voditelj od ukrajinskih obveščevalcev zahteva, da povedo, katere položaje so zadeli, da bi lahko našel svojega "brata".

Profimedia
Delimhanov in Kadirov.

Ramzan Kadirov je na Telegramu objavil sporočilo, da je izgubil svojega dragega brata Adama Delimhanova, ki se mu ne javlja nazaj. Čečenski voditelj od ukrajinskih obveščevalcev zahteva, da povedo, katere položaje so zadeli, da bi lahko našel  svojega prijatelja.

"Nikakor ne morem priti do Adama Delimhanova. Ne vzpostavlja stika. Prosim ukrajinske obveščevalne službe, da posredujejo podatke o tem, kateri kraj in kateri položaji so bili zadeti, da lahko najdem svojega BRATA," je zapisal Kadirov na Telegramu in dodal: "Obljubljam velikodušno nagrado in vas prosim za pomoč."

Profimedia
Delimhanov med obleganjem Mariupola.

Delimhanov sicer velja za desno roko Kadirova in je tudi poslanec ruske Dume. Ukrajinski mediji navajajo, da je bil ubit, Telegram kanal ruskega obrambnega ministrstva pa navaja, da je bil v bojih poškodovan. Predsednik Dume Vjačeslav Volodin je zatrdil, da je "pravkar govoril" z jim. Po besedah poslanca Dmitrija Kuznecova pa je Delimhanov "živ in zdrav" in "nam želi vse dobro".