Razsodba sodišča

Igralec iz priljubljene serije kriv dvakratnega posilstva

M. T. V.
1. 6. 2023, 06.43
Posodobljeno: 1. 6. 2023, 08.11
Deli članek:

Sodišče v Los Angelesu je razsodilo, da je igralec Danny Masterson iz serije Oh, ta sedemdeseta zagrešil dva od treh očitanih mu posilstev.

Profimedia
Danny Masterson

Kljub zvezdniškemu statusu ga je doletela roka pravice: igralca Dannyja Mastersona, ki ga poznamo predvsem iz nekdaj zelo priljubljene serije Oh, ta sedemdeseta, je sodišče spoznalo krivega v primeru dveh od treh očitanih mu posilstev, za kar ga lahko čaka zaporna kazen do tridesetih let. Tri ženske so 47-letnega igralca obtožile, da jih je med leti 2001 in 2003 napadel in posilil – vse tri so članice scientološke cerkve, ki ji pripada tudi Masterson.

Porota se je strinjala, da v dveh primerih ni nobenega dvoma, da je bil zločin storjen, v tretjem primeru pa nikakor niso mogli doseči konsenza, zato so po tednu dni debatiranja odločili, da ga tretjega posilstva ne morejo obtožiti. Ko so igralca po razsodbi vklenjenega odvedli iz sodne dvorane, je ob tem neutolažljivo jokala njegova žena, manekenka Bijou Phillips. Par ima tudi 9-letno hči Fianno Francis.

Profimedia
Igralec z ženo, ko sta včeraj prišla na sodišče.

Ena od treh žrtev je po obtožbi dejala: »Zdaj ko vem, da bo Masterson odgovarjal zaradi svojih dejanj, me prevevajo vsa možna čustva – odleglo mi je, utrujena sem, hkrati se počutim močno, pa tudi žalostno.«

Sodni proces se je vlekel od leta 2017, ko so žrtve prvič spregovorile in ga obtožile, nato je policija tri leta zbirala dokaze, preden se je začel postopek na sodišču, ki je zdaj torej končno dobil epilog. Igralec je ves čas trdil, da ni kriv.