25 tisoč dolarjev za seks igrače

Ukrajinci vdrli v račun ruskih prostovoljcev: ti so mislili, da so kupili drone...

E. J.
5. 4. 2023, 11.22
Posodobljeno: 23. 7. 2023, 19.37
Deli članek:

Ko pa je pozvonil poštar, so odkrili, za kaj so porabili 25 tisoč dolarjev, ki so bili namenjeni za drone za rusko vojsko.

Profimedia
Skupina z imenom Kiber Sprotyv (kibernetski odpor) pravi, da so napadli račun AliExpress Mihajla Lučina, prijatelja nedavno umorjenega proruskega vojaškega blogerja Vladlena Tatarskega. Lučin je zbiral denar za nakup brezpilotnih letal za ruske vojake v Ukrajini, po pošti pa je dobil nekaj drugega.

Ukrajinski aktivisti pravijo, da so vdrli v spletni nakupovalni račun ruskih vojaških prostovoljcev, prek katerega so kupovali brezpilotna letala za rusko vojsko, denar pa namesto tega porabili za spolne igrače, piše Politico.

Skupina z imenom Kiber Sprotyv (kibernetski odpor) pravi, da so napadli račun AliExpress Mihajla Lučina, prijatelja nedavno umorjenega proruskega vojaškega blogerja Vladlena Tatarskega. Lučin je zbiral denar za nakup brezpilotnih letal za ruske vojake v Ukrajini. "Je vojni zločinec, prostovoljec in bloger, zdaj pa tudi ponosni lastnik vibratorja," so hekerji zapisali v izjavi, ob kateri so objavili posnetek, iz katerega je razvidno, da sta prek Lučinovega računa kupovala seksi igrače.

Ukrajinci pravijo, da so kupili spolne pripomočke v vrednosti 25.000 dolarjev. Govori se, da je Lučin zdaj ponosni lastnik edinstvene zbirke dildov, vredne kar 25.000 dolarjev, kolikor je nameraval porabiti za opremljanje ruske vojske. "Toda zdaj bodo namesto dronov ruskim vojakom poslali tovornjak, poln dildov, vibratorjev in drugih dragocenosti." 

Lučin je potrdil, da so vdrli v njegov račun AliExpress, vendar trdi, da mu je uspelo dvigniti večino denarja, razen 17.000 rubljev (približno 195 evrov), ki so bili porabljeni za nakup seksi igračk, ki so bile že dostavljene. Dodal je, da je prava škoda, da ni projektilov zadostnega kalibra, ki bi zadeli hekerje, poroča Jutranji list.

V skupini  Kiber Sprotyv so Lučinu odgovorili, da laže, da mu je uspelo vrniti denar. Pozneje je Lučin na svojem kanalu Telegram povedal, da bo v Rusiji odprl 'sex shop', zaslužil in kupil še več dronov za rusko vojsko.