Prišla je zima

Ruska raketa usodna za ukrajinsko tožilko

G.G.
21. 11. 2022, 17.36
Posodobljeno: 21. 11. 2022, 17.41
Deli članek:

V napadu na stanovanjsko četrt v Harkovu na severu Ukrajine je umrla ukrajinska tožilka Olena Maslič.

Twitter
Olena Maslič je beležila ruske vojne zločine na ozemlju Ukrajine.

S prihodom zime ne pojenja intenzivnost bojev na vzhodu Ukrajine, v regijah Doneck in Lugansk, Rusi pa z raketnimi napadi še naprej ciljajo ukrajinsko infrastrukturo. Občasno rakete poletijo tudi na stanovanjske predele. V enem od takšnih napadov je bila včeraj v Harkovu v ubita ukrajinska tožilka Olena Maslič.

Rusija, ki je pred dnevi morala svoje enote umakniti iz Hersona, ne načrtuje nove mobilizacije rezervistov, je danes dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov in se s tem odzval na strah mnogih Rusov pred morebitnim novim valom mobilizacije.
Moskva je že konec oktobra sporočila, da je zaključila mobilizacijo 300.000 rezervistov za vojno v Ukrajini. Približno 218.000 rezervistov se usposablja v ruskih vojaških bazah, medtem ko jih je bilo 82.000 razporejenih na območja spopadov v Ukrajini, poroča STA.

Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg je danes zavezništvo pozval, naj kljub visoki ceni, ki jo države članice plačujejo za podporo Ukrajini, ohrani enotnost in tako prepreči, da bi v prihodnosti plačali še "veliko višjo ceno". Kot je dejal, zaveznice namreč ceno plačujejo v denarju, Ukrajinci pa v krvi.