Mladoletniki

VIDEO: Ogorčena mati napovedala tožbo proti policiji, objavljamo zdravniško potrdilo o poškodbah

J.V.
21. 11. 2022, 15.07
Posodobljeno: 23. 11. 2022, 12.34
Deli članek:

Objavljamo pričanje ogorčene matere 16-letnega najstnika, ki ga je policija po njenih navedbah brez povoda v soboto zvečer v centru Ljubljane pretepla s pendreki.

Svet24
Diagnoza

svet24
Zdravniški izvid

Svet24
Izvid

Svet24
Kontrolni pregled.

Ljubljanski policisti so v petek zvečer prišli na intervencijo v središče prestolnice, ker je skupina mladih metala petarde. Ob prihodu policistov se je skupina razkropila, nekateri so odšli tudi v lokal s hitro prehrano na Čopovi ulici.

Njen 16-letni sin je takrat slučajno stal ob lokalu. »Brez razloga so ga povlekli in začeli udarjati s pendrekom v glavo. Udarjali so ga tudi po prstnem košu,« nam je povedala mati s strani policije napadenega mladoletnika.

»Jebem vam mater, pič.., treba vas je v Ljubljanco pometat,« so se po njenih navedbah med pretepanjem drli policisti.

Na koncu so ga policisti pregledali žepe in mu rekli: »ti si v redu, nič nisi naredil, briši«, še pravi fantova mati. Kljub temu, da je njen sin policiste trikrat prosil, naj pokličejo zdravniško pomoč, se to ni zgodilo.

Tja je odšel sam oziroma v spremstvu staršev, ki so ga prišli iskat. Na urgenco pa je kasneje prišel tudi eden izmed policajev, ki je pretepal mladeniča. »Policist se ni želel identificirati, ko je mož želel s telefonom posneti identifikacijsko številko, ki jo imajo policisti na uniformi, pa je drug policist z rokami prekril kamero telefona in odrinil moža,« je še povedala fantova mati.

Kasneje je na urgenco prišel tudi komandir, ki je bil po navedbah matere aroganten. Ko ga je mati vprašala, zakaj je policija pretepla njenega sina, ji je ta odgovoril: »Nič ni naredil, drugače bi prejel ovadbo in zapisnik. Imate zdravniško potrdilo, sedaj vam ostane pravno pot in pritožbe«. Ogorčena mati 16-letnika nam je ob tem še zaupala, da bo proti policiji zagotovo vložila tožbo.

Policija potrdila uporabo prisilnih sredstev

Iz ljubljanske policijske uprave so posredovali pojasnilo, »da so policisti intervenirali na zaprosilo zaposlenih v enem izmed gostinskih obratov. Po do sedaj znanih podatkih je večja skupina mlajših oseb v obratu in na ulici pred njim kršila javni red in mir, ter se nasilno vedla do tam zaposlenih. Na kraju je posredovalo več patrulj, policisti pa so ob prihodu zaznali več oseb, ki so kršile javni red in mir. Konkretno so kričali na zaposlene v gostinskem obratu in se z njimi kot tudi medsebojno prerivali. Policisti so za vzpostavitev javnega reda uporabili prisilna sredstva zoper več posameznikov, ki so huje kršili javni red in mir in niso upoštevali ukazov policije«.