Preveliki odmerki

Zaposleni v dnevnem varstvu so predozirali otroke s kar 10-kratno dozo melatonina

M.U.
18. 5. 2022, 13.20
Posodobljeno: 18. 5. 2022, 13.45
Deli članek:

V Tennesseeju so štirje delavci predozirali otroke s hormoni za spanje. "Žrtve" so dojenčki in vse do šestega leta stari otroci.

Profimedia
Slika je simbolična.

Jaime Clark (45), Kristin Clark (22), in Jordan Darnell (22) iz zdaj zaprtega MiMi's Daycare v Indian Moundu v Tennesseeju, so bili 5. maja obtoženi zlorabe in zanemarjanja otrok po pritožbah staršev. Ethan Pulley (21) je bil obtožen skrivanja dokazov.

Odvetnik, ki zastopa devet od 26 otrok, ki so bili domnevno predozirani, je za FOX Nashville povedal, da je stopil v kontakt z osebo, ki je delala v dnevnem varstvu le en dan. "Zaposleni so od nje zahtevali, naj otrokom da tri 10-miligramske gumijaste medvedke melatonina skupaj z njihovim kosilom," je za FOX povedal odvetnik Rocky McElhaney. "S tem se oseba ni strinjala, tega ni storila in naslednji dan ni prišla na delo."

Odmerki melatonina, ki naj bi jih dajali otrokom, so bili precej večji kot pa odmerek, ki je priporočen za odraslo osebo.

Starši včasih niso morali zbuditi svojih otrok, ko so jih prišli iskati ob koncu dneva, je po poročanju revije People povedala detektivka okrožja Stewart Dana Saltkill.

"Ko so jih pobrali, so spali vso pot do doma, ponoči pa so ostajali budni, to je povsem uničilo njihove spalne navade," je še dodala.

Policisti so povedali, da se je to dogajalo najmanj dve leti.