Identifikacija poteka

So v Donavi našli truplo pogrešanega Mateja Periša?

G.G.
18. 5. 2022, 12.02
Posodobljeno: 18. 5. 2022, 14.56
Deli članek:

Oblačila pri najdenem utopljencu se ujemajo s tistimi, ki jih je v usodni noči v Beogradu nosil 27-letni Spličan Matej Periš.

Facebook
Matej Periš je izginil v noči na 31. decembra 2021.

Okoli 9.30 so v bližini beograjske soseske Ada Huja v Donavi opazili moško truplo. Blic poroča, da je bil utopljenec, ki so ga našli mornarji ob ladji, oblečen v temno majico s potiskom, kavbojke, na eni nogi pa je imel belo supergo. Našli so tudi uro in mobilni telefon. Srbski Telegraf poroča, da na telesu ni vidnih znakov nasilja. Podobno je bil v noči iz 30. na 31. decembra lani oblečen Matej Periš, ko je zapustil klub Gotik. Majica je povsem enaka.

Pravkar poteka identifikacija trupla, poročajo srbski mediji.

Beograjska policija je že obvestila Matejevega očeta, Nenada Periša, ki je v dneh po izginotju aktivno sodeloval pri iskanju. »Opraviti morajo še DNK analizo. Zelo mi je težko, pričakovali smo lepše informacije, toda moram se soočiti z resnico. Več zaenkrat ne morem povedati. Odšel bom v Beograd,« je za Telegraf dejal Nenad Periš.

Spomnimo, Matej Periš se je v srbsko prestolnico odpravil z druščino prijateljev, da bi tam proslavili zaključek leta, a je kritične noči izginil v neznano. Srbski mediji so prve dni poročali o posnetkih nadzornih kamer, ki so ga ujele med potjo proti reki, kamor se je predvidoma odpravil na opravljanje male potrebe, zato se je kot najverjetnejša teorija omenjala, da je mladenič utonil.