17 pozitivnih v ekipi Belenensesa

V vrhunsko precepljeni Portugalski okužbe prekinile tekmo

G.G.
28. 11. 2021, 13.05
Posodobljeno: 28. 11. 2021, 13.31
Deli članek:

Tekmo portugalskem prve lige med Belenensesom in Benfico so prekinili pri rezultatu 0:7.

Profimedia
Takoj na začetku drugega polčasa je "padel" še en igralec Belenensesa. Sodnik je bil zaradi premajhnega števila domačih igralcev primoran zaključiti tekmo.
Portugalska ima 89 polno precepljenih prebivalcev. Število dnevnih okužb se dviguje. V soboto so jih našteli 3364, 12 covidnih bolnikov je umrlo. Na intezivnih oddelkih je že več kot 100 bolnikov.

Moštvo Belenensesa je zaradi številnih pozitivnih primerov v svojih vrstah komaj sestavilo ekipo. Ker so imeli 17 okuženih s koronavirusom, je na zelenico stopilo le devet igralcev. Rezervni vratar je moral zaigrati kot branilec. Igralci Benfice, vodilne ekipe v portugalski prvi ligi, so začeli neusmiljeno rešetati mrežo vratarja Monteira. V prvem polčasu so brez pretiranih ambicij zadeli sedemkrat.

Po premoru je na igrišče sklonjenih glav prišlo le sedem igralcev domače ekipe, dva sta zaradi poškodb ostala v slačilnici. Čez nekaj minut se je poškodoval še en igralec in sodnik je moral prekiniti tekmo.

Predsednik Benfice Rui Costa, pred leti sam izjemen igralec zvezne vrste, je razočaran nad nogometno zvezo Portugalske, ki je obe ekipi praktično prisilila, da odigrata tekmo. »To je črno poglavje portugalskega nogometa,« je dejal Rui Costa, ki je pred tekmo večkrat pozval zvezo, da dovoli prestavitev tekme, a so vodilni trmasto vztrajali pri nemogoči zahtevi.