Prisilno cepljenje

Helikopterji, opremljeni s »tekočim Pfizerjem,« uslužbenci, skriti v kanalizacijskih jaških?

R.T.
20. 11. 2021, 20.44
Posodobljeno: 21. 11. 2021, 11.17
Deli članek:

Pred in med protesti, ki so v soboto potekali v avstrijski prestolnici, so po spletu deževala tudi nekatera bolj prismojena opozorila na nevarnosti, ki pretijo na udeležence. Če za njimi seveda niso stali enako prismojeni burkeži, ki v dogajanju vidijo zabavo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Protesti proti vse strožjim ukrepom, ki jih v boju z novim koronavirusom to jesen sprejema vse več evropskih držav, v katerih je bržkone nezanemarljiv delež prebivalstva še pred meseci sklepal, da jih ne čaka ponovitev lanske zime, so amalgam ljudi, nabranih z vseh vetrov. A peščico med njimi, kot je razvidno s sobotnega dogajanja pri severnih sosedih, kjer se je zbralo približno 38.000 protestnikov, ne moti zgolj represija oblasti, pri njih ne gre za epidemično utrujenost in boj za svobodo, pri stvari so s srcem in dušo, v njihovih očeh pa je največji zlodej cepivo.

Avstrijski tabloid KronenZeitung namreč poroča o zakulisnem dogajanju, ki je proteste spremljalo na spletu ter po kanalih skupin na Telegramu in WhatsAppu. Proticepilska druščina je tam svoje sotrpine vestno opozarjala na vse nevarnosti, ki nanje pretijo na protestu. Med opozorili zagotovo izstopajo tista, s katerimi so necepljene svarili pred veliko nevarnostjo, da jih med protestiranjem s prikritimi metodami cepijo. Tako naj bi bili helikopterji opremljeni s »tekočim Pfizerjem,« javni uslužbenci v mestni upravi pa naj bi se skrivali pod pokrovi kanalizacijskih jaškov in čakali na priložnost, da kakšnega med njimi zabodejo »v mečno mišico,« s tem pa poskrbijo za prvi odmerek. 

Rešitev? Svetovali so jim, naj na noge nadenejo visoke škornje. Za nevarnost z neba pa naj bi bil koristen kar dežnik. Kot naj bi namreč po poročanju tabloida pojasnil nek »znan profesor,« je mogoče že z dežnikom poskrbeti, da bodo telesne odprtine kolikor toliko zatesnjene, cepivo naj bi namreč brizgali s helikopterja. »Ne glejte naravnost v meglo in poskrbite, da bodo telesne odprtine čim bolj zaprte,« pa se je glasil še en nasvet. Resnici na ljubo ni znano, kdaj za temi opozorili stoji kakšen burkež in kdaj so plod ukoreninjenega prepričanja.