Nasilni izpad

Nemškemu nogometnemu zvezdniku, ki je pretepel partnerko, milijonska kazen

R.T.
9. 9. 2021, 21.43
Posodobljeno: 9. 9. 2021, 22.20
Deli članek:

Nemški nogometni zvezdnik Jerome Boateng je za kaznivo dejanje povzročitve hudih telesnih poškodb prejel 1,8 milijona evrov težko kazen.

Reuters
Jerome Boateng na današnjem izreku sodbe.

Trenutni branilec francoskega Lyona in nekdaj član münchenskega Bayerna Jerome Boateng se je zaradi fizičnega napada na nekdanjo partnerko Sherin S., s katero ima hčerki dvojčici, znašel na sodišču v Münchnu. Obtožen je bil kaznivega dejanja povzročitve hudih poškodb, grozila pa mu je petletna zaporna kazen.

Nad partnerko naj bi se znesel julija 2018 med počitnicami na Karibih. Glede na obtožnico naj bi jo pretepel, jo ugriznil v glavo, vrgel na tla in jo žalil. Boateng je obtožbe vseskozi zanikal, na sodišču pa je predstavil svojo plat zgodbe. Priznal je, da je med kartanjem prišlo do prepira, a da je v resnici Sherin napadla njega, ga udarila in mu poškodovala ustnico. On jo je nato odrinil, pri čemer je padla. Sodišče mu ni verjelo in ga je spoznalo za krivega. Zaporu se je sicer izognil, a bo moral nekdanji partnerki plačati 1,8 milijona evrov odškodnine.