Ima 6-letnega sina

Sestra tragično preminulega Emiliana Sale v kritičnem stanju: skušala si je vzeti življenje

J.P.
7. 7. 2021, 11.10
Posodobljeno: 7. 7. 2021, 11.15
Deli članek:

V tistih težkih trenutkih je bila obraz in glas žalujoče družine Sala.

Profimedia
Romina Sala

21. januarja 2019 je v Angleški kanal strmoglavilo letalo Piper Malibu, na katerem je bila tudi takrat najnovejša okrepitev angleškega nogometnega prvoligaša Cardiff Cityja, Argentinec Emiliano Sala. Poleg njega je v strmoglavljenju umrl tudi pilot letala, čigar trupla še vedno niso našli.

Profimedia
Romina Sala z mamo Mercedes

Kot se je izkazalo pozneje, pilot David Ibbotson ni imel več veljavnega dovoljenja za upravljanje za komercialne polete z letali, obenem pa tudi letalo ni imelo dovoljenja za polete.

Polet je potekal v slabih razmerah z nizko stopnjo vidljivosti, za kar pa Ibbotson ni bil usposobljen. Truplo nogometaša so 7. februarja našli z znaki zastrupitve z ogljikovim monoksidom. V poročilu Preiskovalne enote za letalske nesreče (AAIB) pa je bilo zapisno, da letalo ni imelo senzorjev za vsebnost ogljikovega monoksida v kabini, zaradi česar pilot ni imel možnosti predčasno prekiniti leta. Sala je imel 28 let.

Tri mesece po sinovi smrti je zaradi odpovedi srca v svoji postelji v Progresu preminil tudi oče Horacio Sala, ki je štel 58 let in ki ni uspel preboleti izgube potomca.

Najdena nezavestna

Nogometaševa smrt je bila hud udarec za njegovo družino, ki pa jo zdaj doletela nova tragedija: vse namreč kaže, da si je njegova sestra Romina Sala, sicer mama šestletnega fantka, skušala vzeti življenje. V ponedeljek zvečer so jo prepeljali v bolnišnico v mestu Santa Fe na severu Argentine, potem ko so jo doma našli nezavestno. 29-letnica je v kritičnem stanju.

Zastopala družino

Romina se je po nesreči v imenu družine zavzemala za razkritje vseh podrobnosti nesreče, družina pa je marca nogometaševe smrti vložila tožbo zoper 13 obtožencev, med katerimi sta nogometna kluba Cardiff City in Nantes, nogometna agenta Willie in Mark McKay ter različna podjetja, povezana z letalom.