500 dolarjev na uro

Domine padajo: odstopil še odvetnik Spearsove

B.K.
7. 7. 2021, 09.04
Posodobljeno: 7. 7. 2021, 09.05
Deli članek:

Odvetnik, ki ga je Spearsovi imenovalo sodišče, je po 13 letih skrbništva prenehal z zastopanjem pevke.

Reuters
Britney Spears

Vest o odločitvi odvetnika Samuela D Inghama, da odstopi od skrbništva in preneha zastopati priljubljeno ameriško pevko Britney Spears, prihaja po tem, ko je pevka na sojenju prejšnji mesec razkrila obseg zlorabe, ki jo trpi pod institutom skrbništva. Spearsova je bila namreč leta 2008 spoznana za opravilno nesposobno, sodišče pa je njenemu očetu Jamesu Spearsu in drugim strankam dalo močno avtoriteto nad njeno kariero, financami, osebnim življenjem in zdravstveno oskrbo.

39-letna pevka je prejšnji mesec sodišče pozvala, naj skrbništvo ukinejo, in dejala, da jo skrbnik sili v nastopanje, jemanje psihiatričnih zdravil proti njeni volji ter nadzoruje njene reproduktivne pravice.

Pričanje je imelo nemudne posledice. Najprej je odstopil njen menedžer, ki je dejal, da bi se pevka morda rada po svoji volji upokojila, nato se je od instituta skrbništva umaknilo tudi finančno podjetje, ki je soupravljalo z njenim premoženjem, zdaj pa se bosta umaknila še njen odvetnik ter odvetniška agencija, ki jo zastopata.

Odvetnig Ingham se je sicer v zadnjih tednih soočal s plazom očitkov, potem ko je Spearsova na sodišču dejala, da si želeli samostojno izbrati svojega odvetnika, kar pa ji skrbništvo preprečuje, kljub temu, da je odvetnik plačan iz njenega premoženja in da to vlogo že 13 let opravlja isti človek. Ingham je v tem času na račun Spearsove zaslužil tri milijone ameriških dolarjev, njegova urna postavka pa znaša 475 ameriških dolarjev.

Kljub dragi storitvi Spearsova do danes ni vedela, da lahko vloži vlogo za ukinitev skrbništva, čeprav se je o tem Inghamu večkrat pritožila. Če si bo Spearsova lahko sama izbrala svojega odvetnika, bi se utegnili dnevi skrbništva nad njenim premoženjem kmalu končati.