V kolikor je vaš odgovor da, je čas, da se otresete določenih mitov in ugotovite, da je spletno nakupovanje varno, priročno in enostavno. Še bolj se je uveljavilo in prilagodilo v času epidemije, ko je večina podjetij lahko poslovala le preko spleta.

Mit 1: Nakupovanje preko spleta je zapleteno.

V resnici lahko spoznate, da je nakupovanje preko spleta zelo enostavno, še posebej, če že poznamo znamko. Spletne strani so se modernizirale in prilagodile na potrebe kupcev do te mere, da vam pri nakupu oblačil nudijo fit asistenta. Ta vam pomaga pri izboru prave velikosti za določen izdelek, prilagojen na vaše telo. Strani vas tudi ozaveščajo o novostih in ključnih informacijah navezanih na spletno nakupovanje. Plačujete pa seveda lahko tudi preko mobilne naprave.

SVET24-2

Mit 2: Na spletu nismo varni.

To ne drži. Obstaja veliko načinov, s katerimi preverite, če ste na spletu varni ali ne. Kot prvo preverite podatke o spletni strani in po spletu malo pobrskate o delovanju podjetja. Predhodno se pozanimate, kako je z vračili in si za dodatne informacije preberete komentarje strank. Nato pogledate naslovno vrstico spletne strani. Če se pri povezavi izpiše https - s na koncu pomeni security in s tem vidite, da je stran varna za uporabo. Debetna kartica Mastercard vam prav tako nudi storitev, kot je Mastercard Identity Check, ki še dodatno preveri vašo identiteto, preden opravite nakup. Zavarovani pa ste tudi z nično odgovornostjo – Zero Liability, kjer kot imetnik kartice niste odgovorni za nakupe, ki jih niste opravili sami.

Mit 3: Če naročimo preko spleta, se fotografija izdelka ne bo ujemala v realnosti.

Veliko ljudi ima predstavo, da vas preko spletnih strani želijo le prinesti okoli in da so stvari v resnici popolnoma drugačne. Vendar to še ne pomeni, da so vse strani enake. V kolikor boste nakupovali preko spletnih strani, ki niso varne, nimajo podanih ključnih podatkov o delovanju, so nizko cenovne in tuje ne morete pričakovati veliko. Če pa nakupujete preko poznanih spletnih strani, ki zasledujejo vse kategorije varnosti, je malo verjetnosti, da izdelek ne bo enak, kot je na sliki. Vedno pa imate možnost izdelek vrniti nazaj ali zamenjati.

MC_Kartica_Debit_12-2020_ANA-NOVAK_slo

Debetna kartica Mastercard poskrbi za malenkosti, ki naredijo vsak dan neprecenljiv.

Poleg dodatnega preverjana identitete in nične odgovornosti vam debetna kartica nudi še veliko več. Z njo lahko nakupujete kjerkoli in kadarkoli, na vseh napravah in vseh kanalih, bodisi preko spleta, POS terminalov, doma in v tujini. Nudi plačevanje na več kot 50 milijonih plačilnih mestih po vsem svetu. Omogoča vam tudi enostaven pregled nad vašim finančnim stanjem, saj gredo sredstva direktno iz vašega transakcijskega računa. Prav tako je primerna za plačevanje z mobilno napravo, kjer vam zagotavlja maksimalno varnost. V kartico so združene vse funkcije, ki jih potrebuje sodobni kupec.