Sodba in glasovi v glavi

"Tupperware kanibalu" 15 let kazni zaradi umora matere

C.E.
16. 6. 2021, 13.57
Posodobljeno: 29. 1. 2024, 08.50
Deli članek:

Sodišče v Madridu je določilo kazen za kanibala Alberta Sancheza Gomeza.

Španska policija
Tako so aretirali Sancheza 21. februarja 2019.

28-letni Sanchez je bil obsojen zaradi umora svoje 66 let stare matere. Februarja 2019 jo je v stanovanju v Madridu med zajtrkom zadavil, nato pa z žago razrezal njeno telo, ga spravil v Tupperware posode, po čemer so mu španski mediji nadeli vzdevek, in dele shranil v omaro in hladilnik. Ko so ga na prvi sodni obravnavi vprašali o teh krvavih dogodkih, je odvrnil, da se ne spomni ničesar, kar se je dogajalo na kritičen dan februarja 2019. Spomnil se je samo, da je pred tem slišal glasove na televiziji in v svoji glavi, ki so mu veleli 'Ubij mater, ubij mater!'. Krivdo je zato zvalil na »psihotično epizodo«, ki mu je s pomočjo dolgoletnega konzumiranja drog zameglila um.

Sodišče ni kupilo njegove razlage. Obsodili so ga na 15 let zaporne kazni, kot je zahtevalo tožilstvo, še pet mesecev pa mu bo bivanje v kehi podaljšalo razkosavanja materinega telesa. Da je nekaj kosov pokojne matere pojedel, nekaj pa jih prepustil psu, mu ni zvišalo kazni.

Sanchez se že pred zločinom ne bi smel približati materinemu stanovanju, saj so ga je policija že obravnavala zaradi nasilja do matere. Že od začetka študija se je tesno navezal na različne droge, odvisnosti se z leti ni otresel, le poglabljala se je in pripomogla k razvoju psihične bolezni, kar so potrdili tudi izvedenci psihiatrične stroke.