Celjski kriminalisti so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo v
ponedeljek zaključili obsežno preiskavo s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Zaradi suma 140 kaznivih dejanj so kazensko so ovadili 13 oseb, starih od 22 let do 48 let. Vsi razen enega, ki je državljan Bosne in Hercegovine, so slovenski državljani.

zasežena-droga
PU Celje
Zasežena droga

Sodelovali v dveh kriminalnih skupinah

V preiskavi, ki se je začela septembra lani, so kriminalisti ugotovili, da so osumljeni sodelovali v dveh kriminalnih skupinah ter organizirali nakupe, hrambo in prodajo heroina in kokaina. Pri tem so vsakodnevno oskrbovali odvisnike s širšega celjskega območja. Mesečno so prodali najmanj pol kilograma heroina in kokaina.

V zaključni akciji so kriminalisti v sodelovanju s policisti opravili sedem hišnih preiskav, devet oseb so pridržali. Danes so jih sedem privedli k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s Policijske uprave Celje.

zasežena-droga
PU Celje
Zasežena droga

Eden je bil na prostosti le nekaj dni

Pri hišnih preiskavah so zasegli več predmetov, ki so pomembni za kazenski postopek. Zasegli so tudi prepovedani drogi heroin in kokain, z dodano snovjo za mešanje in večanje volumna, pripravljeno za nadaljnjo ulično prodajo

Šest oseb je bilo že obsojenih za istovrstna kazniva dejanja, pri čemer je bil eden izmed akterjev kriminalne združbe po prestajanju večletne zaporne kazni na prostosti le nekaj dni, so zapisali celjski policisti. 

zasežena-droga
PU Celje
Zasežena droga