14. obletnica

Starša Madeleine McCann s čustvenim zapisom

R.T.
4. 5. 2021, 08.18
Posodobljeno: 4. 5. 2021, 08.26
Deli članek:

Upanje umre zadnje. Hočeta pa na vsak način izvedeti, kaj se je zgodilo z njo.

Profimedia
Staša jo še vedno iščeta.

Starša izginule britanske deklice Madeleine McCann še vedno gojita upanje, čeprav majhno, da se nekega dne z njo spet snideta.
Na 14. obletnico njunega izginotja sta Kate in Gerry McCann zapisala, da je ta še posebej boleča, saj bi morali praznovati njen 18. rojstni dan, in dodala, da morata izvedeti, kaj se je zgodilo njuni hčerki.

Zagodla jima je tudi pandemija novega koronavirusa, zaradi katere že drugo leto zapored nista organizirala druženja z molitvijo, s katerim so običajno obeležili njen rojstni dan. Maddie bi 18 let dopolnila 12. maja.

Nadaljevanje preiskave

Triletna deklica je iz počitniškega apartmaja v portugalskem letovišču Praia da Luz izginila 3. maja 2007. Kot smo poročali pred dnevi, britanski preiskovalci Madeleine še vedno obravnavajo kot izginulo osebo. Starša sta hvaležna, da preiskava po vseh teh letih še vedno poteka, sta pa v tem času zbrala skoraj 900.000 evrov, s katero jo bosta na lastno pest ohranjala pri življenju, če bi preiskovalci obupali.

Da bi Nemca Christiana Brücknerja, glavnega osumljenca za dekličino izginotje, dejansko česa obtožili, se zaradi pomanjkanja dokaznega gradiva zdi le malo verjetno. Brückner, sicer obsojeni pedofil, zaradi posilstva prestaja zaporno kazen.

Na primeru delajo tudi nemški preiskovalci, ki pa ne gojijo upanja, da bodo Maddie našli živo.