koronapočitnice

S turistično sezono bodo začeli že maja: "Turisti so dobrodošli, če so cepljeni, imajo protitelesa ali negativni test"

A.S.
9. 3. 2021, 17.31
Posodobljeno: 9. 3. 2021, 18.32
Deli članek:

Ljudje, ki so prejeli cepivo proti covidu-19, so novi koronavirus preboleli ali bodo imeli negativni test, lahko to poletje odpotujejo v Grčijo, je v torek dejal grški minister za turizem Harry Theocharis.

Profimedia
Grki že razmišljajo o počitnicah.

Turizem je pomemben vir dohodka v Grčiji, zato je država pozvala k izdaji splošnega potrdila o cepljenju na ravni EU, kar bi pripomoglo k odpiranju turizma. Turistična industrija predstavlja približno petino grške ekonomije in zaposluje vsakega petega delavca, vendar so prihodki zaradi pandemije lani močno upadli. 

Grški turistični minister Harry Theocharis je danes sporočil, da Grčija namerava sredi maja začeti s poletno turistično sezono. "Grčija je pripravljena in ima izčrpen protokol za poletje 2021," je dejal Theocharis."Turisti bodo dobrodošli, če so bili pred potovanjem cepljeni, imajo protitelesa ali negativni test. Turisti bodo naključno testirani," je dodal.

Cepljenje gostincev

Minister je povedal tudi, da bo cepljenju najranljivejših skupin sledilo cepljenje zaposlenih v turizmu, prav tako bodo nujna tudi pogosta testiranja zaposlenih. 

Lockdown v več delih države

Grčija je sicer uvedla popolno zaustavitev javnega življenja v več delih države, da bi ustavila širjenje koronavirusa, potem ko je zaradi porasta okužb trpel zdravstveni sistem, vendar se še vedno drži bolje kot večina Evrope, povzema tiskovna agencija Reuters.