Preplah na jugozahodu Nemčije

Na domačiji našli trupli, na lovu za morilcem tudi specialci

S.R.
9. 3. 2021, 16.49
Posodobljeno: 9. 3. 2021, 18.51
Deli članek:

Na jugozahodu Nemčije poteka obsežna iskalna akcija za morilcem, ki je za seboj že pustil dve trupli.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na območju nemške občine Weilerbach zahodno od Kaiserslauterna danes popoldne mrgoli policistov in kriminalistov. Vzrok za dramo je grozljiva najdba na eni od tamkajšnjih domačij, v katerem so našli trupli moškega in ženske. Policisti so domačine kar prek twitterja pozvali, naj ostanejo v stanovanjih in hišah, saj da na območju poteka obsežna iskalna akcija za morilcem, za katerega ne morejo izključiti možnosti, da je oborožen.

Lokalni mediji medtem poročajo, da območje preletava tudi policijski helikopter in da so policisti zaprli vse cestne poti iz kraja, ki šteje nekaj manj kot 5000 prebivalcev. Na širšem območju občine sicer prebiva približno 14.000 ljudi. Na kraju so prisotni tudi močno oboroženi specialci, iskalno akcijo pa so razširili tudi na sosednjo občino Rodenbach.

Trupli moškega in ženske so sicer na domačiji odkrili danes zjutraj, s policisti več podrobnosti še niso razkrili. Gre sicer za 65-letnega moškega in 60-letno žensko, ki naj bi živela v partnerski zvezi. Po zadnjih informacijah naj bi umrla zaradi strelnih ran, a policija tega ni niti potrdila niti zanikala. Iščejo sicer 38-letnega osumljenca, ki bi lahko bil povezan tudi z nedavnimi požigi na območju občine.