Pretep

Izmislil si je izjemo za odhod od doma

R.T.
23. 11. 2020, 18.57
Posodobljeno: 23. 11. 2020, 19.14
Deli članek:

Omejitve gibanja poskrbijo tudi za nenavadne zaplete.

Reuters
Francoski policisti pregledujejo obrazce, na katerih so navedene izjeme za odhod od doma.

39-letni moški iz Lanniona v francoski pokrajini Bretanija je pod vplivom alkohola iznašel inovativno obrazložitev odhoda od doma. Francoski državljani imajo na obrazcu več možnosti, ki jih lahko obkrožijo za upravičen odhod od doma. Lahko gre za nakupovanje živil, pot do službe ali zdravnika, rekreacijo na razdalji enega kilometra od doma. 39-letnik pa je dodal svojo alinejo. Pretep nekega moškega.

Policisti so ga v petek zvečer opazili, ko je oprezal za avtomobilom, parkiranim na ulici. Ko so ga vprašali, kaj počne, je dejal, da čaka na nekoga, da mu »razbije obraz«.

Policistom je pokazal obrazec, na katerega je, kot rečeno, dodal svojo alinejo, vse ostale osebne podatke, ime in priimek, čas odhoda od doma, pa je izpolnil pravilno. Policisti so mu razložili, da dodajanje izjem ni dovoljeno, sploh pa ni lepo in prav, da bi pretepal ljudi, tudi če obstajajo osebne zamere.

39-letniku so izdali globo za 135 evrov, ker ni upošteval pravil omejitve gibanja, dodatnih 140 evrov pa je dobil zaradi pijanosti na javnem mestu.