Epidemija porok na Kitajskem

Na skupinski ohceti se je vzelo 99 parov

G.G.
13. 10. 2020, 08.43
Posodobljeno: 13. 10. 2020, 08.48
Deli članek:

Ker so bile v času zaostrenih razmer v začetku letu poroke prepovedane, so se v zadnjih dveh mesecih sproščeno razmahnile.

Reuters
Poročno slavje pred nekaj dnevi v Šanghaju

Zlati teden, enotedenski praznik kitajske republike, ni bil le čas za potovanja, na poti je bilo več kot 600 milijonov Kitajcev, ampak tudi za poroke različnih vrst. Tradicionalne in moderne, bolj zasebne in množične, tudi skupinske, po hotelih in v verskih ustanovah. Platforma za organizacijo porok Hunliji je samo v enem tednu naštela 600.000 porok.

V Wuhanu, februarja poimenovanem za epicenter koronavirusa, so uprizorili skupinsko poroko, na kateri si je večno zvestobo obljubilo 99 parov. Enako so storili v Ningboju, poroča Guardian.

Profimedia
Skupinska poroka v Xinjiang konec avgusta.

Nekateri celo negodujejo zaradi tako imenovane epidemije porok. 23-letnik iz province Guizhou se je moral v enem tednu udeležiti 23 porok, za kar je zapravil dobršen del svoje plače.

Kaj pa koronavirus, se bodo vprašali evropski bralci. Ah, tega na Kitajskem ni več, če gre verjeti njihovim oblastem, pride le še kot uvoz in ga zaustavijo že na letališčih ali v bolnišnici. Izjema je primer pristaniškega mesta Qingdao, kjer so pred dvema dnevoma zaznali minoren izbruh, bliskovito pa bodo testirali vseh devet milijonov prebivalcev. Polovico so jih že. Vsi so bili negativni.