koronačasi

Mateja Logar: Trenutno so v Sloveniji glavna težava praznovanja, poroke in različne obletnice

A.S.
12. 10. 2020, 22.45
Posodobljeno: 12. 10. 2020, 23.15
Deli članek:

"Seveda so možna praznovanja v ožjem družinskem krogu, vse drugo pa je bolje preložiti na situacijo, ko nam bo to bolj omogočeno," je opozorila infektologinja Mateja Logar.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Mateja Logar s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja pri Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana (UKC) je za informativno oddajo Odmevi na nacionalni RTV Slovenija komentirala pozive, naj se ljudje odpovedjo praznovanjem in druženju. Spomnimo - vladni govorec Jelko Kacin je danes dejal:  "Odpovejmo se druženjem in praznovanjem, vsaj za kratek čas".

Logarjeva je potrdila, da več novih okužb res izvira iz druženj kot iz delovnih okolij. Ob tem je dodala, da so trenutno v Sloveniji glavna težava praznovanja, poroke in različne obletnice. "Situacija ni naklonjena velikemu združevanju. Seveda so možna praznovanja v ožjem družinskem krogu, ker smo vsak dan v stiku, vse drugo pa je bolje preložiti na situacijo, ko nam bo to bolj omogočeno," je dejala.

Spomnimo: 

Celjski policisti so v soboto ob približno 18.30 uri prejeli anonimno obvestilo, da v enem od gostinskih lokalov na območju Mozirja poteka poroka. V lokalu naj bi se trlo približno 100 gostov.

V informativni oddaji 24ur so medtem poročali o domnevni poroki enega od ljubljanskih zdravnikov, na kateri naj bi bil tudi okužen svat. V karanteni naj bi posledično pristalo več povabljenih, med njimi tudi zdravstvenih delavcev.