JAGODNI IZBOR

Pijani Poljak zaspal ob ukradenem kolesu

S.S.
12. 10. 2020, 20.15
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

PU Novo mesto
Spregledani podvigi posameznikov na drugi strani črke zakona

10 Jeseniški policisti so preverjali prijavo o zadrževanju mladine pri elektro napajalni postaji v Žirovnici. Otroci so menda preplezali ograjo in se tam zadrževali, kar je zaradi visoke napetosti izjemno nevarno. Policisti bodo lokacijo pogosteje preverjali.

9 V Kopru so s cerkvenih vrat ukradli bakreno pločevino v skupni vrednosti 800 evrov.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 V Postojni je nekdo ukradel štirikolesnik, prirejen za prevoz invalidnih oseb, znamke Sheineray Vulca 150, registrske oznake GO PP-78. Vozilo je bilo parkirano na prostem na Ljubljanski cesti in pokrito s cerado. Škode je za 2000 evrov.

6 Novomeški policisti so na avtocesti med Drnovim in Obrežjem vozniku chevroleta izmerili povprečno hitrost vožnje 210,4 kilometra na uro. Izkazalo se je, da gre za 21-letnega voznika začetnika, ki ima vozniško dovoljenje leto in tri mesece. Policisti so mulca izločili iz prometa, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi tudi obdolžilni predlog.

5 V Mozirju je nekdo vlomil v avtomat z mesninami. Storilec je s krajo dobrot povzročil za 300 evrov škode, s poškodovanjem avtomata pa za 3000 evrov škode.

4 Na Jesenicah je nekdo v nakupovalnem vozičku našel pozabljeno denarnico občanke in jo ukradel.

3 V Radovljici so policisti obravnavali tri mladoletnike na skuterjih, ki so z nedostojnim vedenjem do občanke kršili javni red in mir. Nanjo so vpili, kako vozi. Vse tri so policisti izsledili in jih obravnavajo zaradi prekrška.

2 V Pivki se je vozniktovornega vozila počasi premikal vzvratno, pri čemer je imel spuščeno nakladalno rampo; njegov spremljevalec je zadaj fizično varoval in usmerjal promet, kar pa ni bilo dovolj za nepozorno 71-letno voznico avtomobila, ki se ji ni uspelo pravočasno ustaviti, čeprav ji je možakar tolkel po oknih. Nakladalna rampa je avtomobil prevrnila na bok, 71-letnica pa je v nezgodi utrpela lažje poškodbe.

1 Velenjske policiste so občani obvestili, da na Kardeljevem trgu ob kolesu leži moški. Izkazalo se je, da gre za hudo pijanega državljana Poljske, alkotest mu je nameril 1,05 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kolo, ki ga je vozil, je bilo ukradeno v Velenju; policisti so ga vrnili lastnici.