policist v stabilnem stanju

22-letnik pred stavbo vlade večkrat ustrelil policista, objavil to sporočilo in storil samomor

R.T.
12. 10. 2020, 18.41
Posodobljeno: 12. 10. 2020, 20.52
Deli članek:

22-letni Danijel Bezuk je v policista uperil kalašnikovko, ki pripada njegovemu očetu, sicer vojnemu veteranu.

Facebook
Danijel Bezuk

Spomnimo:

V zgodnjih dopoldanskih urah je mlajši moški s kalašnikovko večkrat ustrelil 31-letnega policista na Markovem trgu v Zagrebu in pobegnil. Policista, ki je utrpel štiri prestrelne rane, so prepeljali v zagrebško Vinogradsko bolnišnico, njegovo zdravstveno stanje pa je stabilno. Po besedah tamkajšnje policije je osumljenec streljal še na dva policista, med napadom pa v stavbi ni bilo nobenega člana vladnega kabineta. 

Danijel Bezuk je bil eden od štirih bratov. Uspešno je maturiral in se nadavno zaposlil. 

Policisti so eno uro po napadu nedaleč od centra, v ulici Jabukovac, našli domnevnega strelca. S policije so sporočili, da je oseba storila samomor.

Hrvaški mediji poročajo, da gre za 22-letnega Danijela Bezuka iz Kutine, ki je takoj po streljanju na družbeno omrežje Facebook objavil zapis: "Dovolj je bilo prevar in brezobzirnega teptanja človeških vrednot brez odgovornosti". 

Bezuk je v policista uperil kalašnikovko, ki pripada njegovemu očetu, sicer vojnemu veteranu.

22-letnik je na facebooku večkrat izrazil nezadovoljstvo nad stanjem v državi. Skrival ni navdušenja nad spornim hrvaškim pevcem Markom Perkovićem – Thompsonom, predlani je objavil svojo fotografijo, na kateri pozira z lesenim modelom ostrostrelske puške in na omenjenem družbenem omrežju delil tuje posnetke streljanja z avtomatskim orožjem.